donderdag, 17. mei 2018 - 8:58

Ebola-uitbraak bereikt grote stad in Congo

Ebola-uitbraak bereikt grote stad in Congo
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Den Haag

De ebola-uitbraak in Congo heeft nu ook een grote stad bereikt. Dit tot grote zorg van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Voor het eerst is een persoon met de dodelijke ziekte aangetroffen in een grote stad. Het gaat om de stad Mbandaka waar het Ebola-virus een persoon heeft ziekgemaakt.

In het noordwesten van de Democratische Republiek Congo waren vorige week al 2 gevallen van ebola vastgesteld. Ook zijn er 9 patiënten die vermoedelijk ebola hebben, waarvan 1 iemand is overleden.

‘In Bikoro is een ervaren team van Artsen zonder Grenzen aan het werk dat bestaat uit artsen, water- en sanitatiespecialisten, gezondheidswerkers, logistiek medewerkers en een epidemioloog. Het team werkt samen met de nationale autoriteiten en andere internationale organisaties om de situatie in kaart te brengen en zeker te stellen dat de uitbraak onder controle wordt gebracht,’ zegt Julien Raickman, landencoördinator van Artsen zonder Grenzen in de DR Congo.

Medewerkers noodhulpteam reizen af naar Congo

Komend weekend vliegen meer dan 20 medewerkers van Artsen zonder Grenzen van het noodhulpteam in Brussel naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. De teams van Artsen zonder Grenzen die nu al in Kinshasa zijn, bereiden het opsturen van medisch en logistiek materiaal naar Bikoro voor. Ook vertrekt vanuit Brussel een vrachtvliegtuig met extra medische voorzieningen en beschermende pakken om de epidemie te bestrijden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):