donderdag, 27. mei 2021 - 17:47 Update: 27-05-2021 18:46

Reisadvies voor een deel van de Griekse eilanden vanaf zondag weer oranje

reisadvies Griekenland
Foto: Min. BZK
Den Haag

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden, waaronder Kos, Mykonos en Rodos vanaf aanstaande zondag weer op oranje. Dat betekent dat reizen naar deze eilanden vanaf dat moment wordt afgeraden. Reizigers die al op deze eilanden verblijven dienen vanaf zondag een negatieve test te laten zien bij terugkeer naar Nederland en krijgen het dringende advies om in thuisquarantaine te gaan.

Weer terug van geel naar oranje

Op 15 mei werd het reisadvies voor het grootste deel van de Griekse eilanden gewijzigd van oranje naar geel. De coronacijfers in die gebieden gaven daar toen aanleiding toe. Daarmee werden vakantiereizen weer mogelijk. Vanaf zondag gaat het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden dus weer terug naar oranje. Het ministerie realiseert zich dat deze beslissing veel impact kan hebben op reizigers.

Adviezen RIVM

Het ministerie besluit over de reisadviezen voor Europese landen op basis van advies van het RIVM. Het RIVM kijkt daarbij naar verschillende factoren, zoals de incidentie, de trend van de besmettingscijfers, het aantal reizigers dat besmet terugkeert, het aantal testen en het percentage positieve testen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: