vrijdag, 29. januari 2016 - 12:17 Update: 29-01-2016 14:44

Jonh de Mol verdient miljoenen na sluiten megadeal met Chinees mediabedrijf

Jonh de Mol's Talpa sluit megadeal met Chinees mediabedrijf
Foto: Archief BON ter Illustratie
Hilversum

John de Mol heeft met zijn mediabedrijf Talpa een miljoenendeal gesloten met het toonaangevende Chinese mediabedrijf Zhejiang Tangde. De overeenkomst, een joint venture die vrijdag in Beijing bekend is gemaakt, voorziet in de gezamenlijke ontwikkeling en exploitatie van ruim tweehonderd televisieprogramma’s uit de Talpa-catalogus.

The Voice of China’

Als onderdeel van de meerjarige overeenkomst heeft Zhejiang Tangde ook de licentierechten gekocht voor de productie en uitzending van het vijfde tot en met het achtste seizoen van ‘The Voice of China’. Het Chinese bedrijf betaalt 60 miljoen US dollar voor ‘The Voice’ en steekt daarnaast nog 50 miljoen in de joint venture die de Talpa formats gaat ontwikkelen voor de lokale markt.

‘Dance Dance Dance’

Met deze deal wordt de basis gelegd voor de verdere introductie van Talpa’s televisieformats in Groot-China. De eerste productie die in het kader van de nieuwe overeenkomst in China zal worden uitgezonden, is Talpa’s nieuwste celebrity dansshow ‘Dance Dance Dance’ waarin de allerlaatste technieken, zoals videomapping en augmented reality, worden gebruikt.

'Ik ben blij deze nieuwe samenwerking met Zhejiang Tangde aan te kunnen kondigen', zegt John De Mol, oprichter van Talpa. 'Ik ben ervan overtuigd dat we een geweldige zakenpartner hebben gevonden met wie we onze activiteiten in Groot-China en daarbuiten kunnen uitbreiden'. 'De afgelopen jaren heeft het Chinese televisielandschap een metamorfose ondergaan en China beschikt nu over de capaciteit om grote shows te produceren. We vinden het geweldig om nieuwe ideeën aan te dragen voor de Chinese kijkers, zeker omdat ze massaal naar The Voice of China kijken.'

Pim Schmitz, CEO van Talpa Holding, voegt hieraan toe: 'Er zijn momenteel 65 lokale versies van The Voice uitgezonden in 180 landen en ik ben er trots op dat de show, die John de Mol en zijn creatieve team in Nederland hebben gemaakt, ook is doorgedrongen tot de harten van de kijkers in China. We zullen zij aan zij met Zhejiang Tangde werken aan de portfolio van Talpa en we kijken ernaar uit om samen The Voice nog groter en nog succesvoller te maken dan de show nu al is'.

The Voice was voor het eerst in 2010 in Nederland te zien en wordt ondertussen op elk continent in de wereld uitgezonden. De show heeft meer dan 500 miljoen kijkers, meer dan 55 miljoen Facebookfans en meer dan 10 miljoen Twitter-volgers. The Voice en The Voice Kids hebben bijna 8 miljard YouTube-views en meer dan 12 miljoen abonnees. Andere succesvolle formats van Talpa zijn onder meer: ‘The Voice Kids’, ‘Ik Hou van Holland’, ‘Weet Ik Veel’, ‘Utopia’, en ‘SynDROOM’.

Zhejiang Tangde

Mediabedrijf Zhejiang Tangde is actief als producent van film en drama en in China beursgenoteerd. Dankzij de joint-venture met Talpa komt Zhejiang Tangde nu ook met non-scripted formats op de markt.

Categorie:
Provincie: