zaterdag, 27. februari 2016 - 18:22 Update: 01-03-2016 19:05

Prinses Alexia (10) ontslagen uit ziekenhuis Oostenrijk

Prinses Alexia (10) breekt been tijdens skivakantie Oostenrijk
Foto: RVD/Jeroen van der Meyde
Prinses Alexia breekt been tijdens skivakantie Oostenrijk
Foto: Archief FBF.nl
Lech/Oostenrijk

De 10-jarige prinses Alexia heeft zaterdag in het Oostenrijkse Lech haar been gebroken tijdens het skiën. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis zaterdagavond bekendgemaakt.

Rechter bovenbeen 

'Zij werd direct per helikopter naar een ziekenhuis gebracht waar de breuk aan het rechter bovenbeen werd geconstateerd', aldus de RVD.

Prinses Alexia, de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, werd zaterdag meteen geopereerd.

'Operatie goed verlopen'

'De operatie van prinses Alexia is goed verlopen. Prinses Alexia zal vermoedelijk nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven',zo liet de RVD zaterdagavond even na 22.00 uur weten.

De prinses is met haar familie met skivakantie in Lech, Oostenrijk. Hoe ze haar been precies heeft gebroken is niet bekendgemaakt door de RVD.

Update dinsdag 1 maart

Prinses Alexia is dinsdagavond uit het ziekenhuis in Oostenrijk ontslagen en heeft met haar ouders het ziekenhuis verlaten. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis dinsdagavond. 'Het gaat goed met haar. De prinses zal nu verder werken aan haar revalidatie. Zij zal de komende tijd op krukken lopen', aldus de RVD.

 

Categorie:
Tag(s):