dinsdag, 23. augustus 2016 - 14:32 Update: 24-08-2016 10:17

Sacha de Boer weer terug op televisie

Sacha de Boer nieuwe presentator Brandpunt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

Sacha de Boer is de nieuwe presentator van Brandpunt. 'Het journalistieke KRO-NCRV-programma wordt vanaf 6 september a.s. in een vernieuwde opzet vanuit de studio gepresenteerd', zo laat KRO-NCRV dinsdag weten.

NOS-Journaal

Sacha de Boer (49) was tot mei 2013 een van de vaste presentatoren van het NOS-journaal en legde zich vanaf dat moment fulltime toe op fotografie. Sacha de Boer: 'Mijn journalistieke bloed is altijd blijven kriebelen, ook na mijn vertrek. Als ik fotografeer blijf ik verhalen en nieuws zien'. 

Onmiddellijk 'ja'

'Hoewel ik niet echt over een terugkeer had gedacht, zei ik vrijwel onmiddellijk ‘ ja’ tegen Brandpunt. Juist vanwege de manier waarop bij Brandpunt de belangrijke verhalen van deze tijd gaan worden gemaakt. Het is een programma met een rijke traditie. De nieuwe plannen voor Brandpunt spreken me als visueel verhalenverteller erg aan', aldus de Boer
Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, zegt erg blij te zijn met de komst van Sacha de Boer naar Brandpunt. 'Sacha is een zeer ervaren presentator in wie de meeste kijkers groot vertrouwen hebben. Ze past heel goed bij het Brandpunt dat we voor ogen hebben.'

Grotere rol voor anchors

Brandpunt brengt vanaf komend seizoen iedere uitzending drie grote journalistieke reportages uit binnen- en buitenland. Die reportages worden gedragen en gemaakt door de vertrouwde en gewaardeerde Brandpunt-gezichten Henk van der Aa, Liesbeth Staats en Aart Zeeman. 'Verslaggevers die prachtige verhalen maken. Die verschil maken', zegt Hans Laroes. 'Ze zullen ook een grotere rol spelen in de verhalen die zij maken dan tot nu toe'. 

Ook Eva Jinek, Patrick Lodiers en Ersin Kiris

Er gaan meer bekende KRO-NCRV gezichten aan Brandpunt meewerken: Eva Jinek, Patrick  Lodiers en Ersin Kiris.  Volgens Hans Laroes wordt Brandpunt daarmee herkenbaarder en dwingender voor de kijker. 'Brandpunt gaat voorbij aan de opwinding van de dag maar ambieert de belangrijke thema’s op een boeiende, verhalende manier in beeld te brengen, met compassie voor de mensen in het nieuws'.

Categorie:
Provincie: