zaterdag, 30. september 2017 - 21:07 Update: 01-10-2017 12:52

Nieuwe portretfoto's door Erwin Olaf van prinsesjes

Nieuwe portretfoto's door Erwin Olaf van prinsesjes
Foto: RVD / Erwin Olaf
Nieuwe portretfoto's door Erwin Olaf van Maxima
Wassenaar

Er zijn zaterdag nieuwe portretfoto's van koningin Máxima en haar drie dochters prinses Amalia , prinses Alexia en prinses Ariane gepresenteerd tijdens de heropening van het van het vernieuwde Museum Jan Cunen in Oss. De foto's zijn gemaakt door Erwin Olaf.

Heropening

Zaterdag was de heropening van het vernieuwde Museum Jan Cunen in Oss. Het museum luidt daarmee een periode in die in het teken staat van ‘powervrouwen’: zowel vanuit artistiek oogpunt als vanuit een maatschappelijke context. 

Tentoonstellingen, educatieve projecten en randprogrammering worden gekleurd door dit thema: de kern vormen vrouwen die in de kunsten of maatschappij een inspirerende, richtinggevende of verbindende rol spelen of hebben gespeeld. 

Vrouwen van Oranje – Portretten van vijf koninginnen

De tentoonstelling ‘Vrouwen van Oranje -Portretten van vijf koninginnen’ geeft een historisch overzicht van vijf generaties powervrouwen: de Nederlandse vorstinnen Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Máxima. 

Tegelijkertijd biedt de expositie een uitgebreid kunsthistorisch overzicht van diverse kunstenaars, stijlen en media van eind negentiende eeuw tot nu: Emma poseerde voor Jan Toorop, Thérèse Schwartze portretteerde Wilhelmina, Juliana stond portret voor Sierk Schröder, Marte Röling legde Beatrix vast, en Erwin Olaf Máxima. Deze portrettengalerij geeft bovendien inzicht in de wijze waarop de vrouwen zich door de jaren heen aan de toeschouwer presenteerden. 

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de foto's van koningin Máxima en haar drie dochters zaterdag ook op de site van het Koninklijk Huis gezet. 

Categorie:
Provincie: