maandag, 3. april 2023 - 19:12

Gouden Film voor Toen ik je zag

producent Sytze van der Laan, Noortje Herlaar, Egbert-Jan Weeber en producent Marijn Wigman met de Gouden Film Award van Toen ik je zag.
Foto: NFF/Friso Spoelstra
Amsterdam

100.000 bioscoopbezoekers hebben Toen ik je zag gezien. Het drama van regisseur Ben Verbong heeft daarmee de Gouden Film-status gehaald. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling. Hoofdrolspelers Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar kregen de Gouden Film uitgereikt. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Toen ik je zag ontvangt de zevende Gouden Film van dit jaar. 

Over de film

Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

Over de productie  

Ben Verbong (De onfatsoenlijke vrouw, Het meisje met het rode haar) regisseerde en schreef het filmscript van Toen ik je zag. De film is geproduceerd door Nuts & Bolts Film Company en gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes. Toen ik je zag is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur Dutch FilmWorks heeft Toen ik je zag uitgebracht in 125 bioscopen.Over de film 

Categorie:
Provincie: