zaterdag, 28. november 2015 - 13:29

Gevreesd wordt voor leven opvarenden aangetroffen gezonken jacht

Gevreesd wordt voor leven opvarenden aangetroffen gezonken jacht
Foto: KNRM
Enkhuizen

Gisteravond hebben de KNRM stations van Lemmer, Urk en Enkhuizen uren lang gezocht naar vermoedelijk twee opvarenden van een gehuurd jacht welke in de vaargeul tussen Lemmer en Urk door nog onbekende oorzaak is gezonken.

Rond 17:30 uur kwam de eerste melding binnen dat er een jacht van de radar was verdwenen. Direct startte het Kustwachtcentrum een grote zoekactie op. 

De KNRM reddingstations werden hierbij geholpen door meerder werkschepen welke bezig zijn met de aanleg van het windmolenpark aldaar. Ook politie, Rijkswaterstaat en een SAR helikopter zochten mee. Het wrak van het gehuurde jacht werd gelocaliseerd maar van de opvarenden werd geen spoor gevonden.

Rond tien uur is het zoeken helaas zonder resultaat beëindigd zo meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Deze morgen is het zoeken naar de opvarenden voortgezet door de politie, Rijkswaterstaat en KNRM Lemmer. Gevreesd wordt dat ze niet meer in leven zijn. Eerder werd gedacht dat het schip van een verhuurbedrijf was, maar volgens betrokkenen is het van een ouder echtpaar dat het in het zomerseizoen laat verhuren. Of ze beiden aan boord waren, is nog onduidelijk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: