zondag, 29. november 2015 - 7:35 Update: 29-11-2015 18:22

Brand verwoest partycentrum De Meijert in Mijdrecht

Brand verwoest partycentrum De Meijert in Mijdrecht
Foto: Archief FBF.nl
Mijdrecht

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 5.30 uur in Mijdrecht een zeer grote brand uitgebroken in partycentrum De Meijert aan de Doctor J. van der Haarlaan. Dit meldt de brandweer zondag.

Het vuur ontstond aan de achterzijde van het zalencomplex, De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat het pand geheel in vlammen opging. In het pand zou geen asbest zitten. Dit meldt de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zondag

NL alert vanwege rook

Ook het woongedeelte is verwoest. De twee mensen die daar woonden, konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Uit voorzorg zijn ook twee nabijgelegen woningen ontruimd. Het vuur ging gepaard met veel rookontwikkeling. Daarom liet de brandweer om 07.15 uur een NL Alert uitgaan, waarin omwonenden werden opgeroepen uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer heeft zijn metingen verricht, in de rook zijn geen hoge concentraties gemeten.  

Brandstichting niet uitgesloten

In 2014 werd een gedeelte van de bedrijfsconstructie van De Meijert failliet verklaard. Sindsdien baat iemand anders het pand uit. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is. Voorlopig houdt de brandweer alle opties open, ook brandstichting.

Update

Rond 08.45 uur gaf de brandweer het sein brand meester en werd er vervolgd met het nablussen. Om 10.10 uur meldt de brandweer via een NL Alert dat de brand bij De Meijert uit is. Omwonenden hoeven niet langer ramen en deuren gesloten te houden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: