woensdag, 2. december 2015 - 10:48 Update: 02-12-2015 10:50

'Inbraaksterren' gepakt bij inbraak sterrenwacht

'Inbraaksterren' gepakt bij inbraak sterrenwacht
Foto: Archief EHF
Zwiggelte

De politie heeft afgelopen week vier verdachten aangehouden in verband met twee inbraken bij de sterrenwacht in Zwiggelte en Grolloo. Het betreft vier mannen uit Hoogeveen in de leeftijd van 51, 36, 28 en 19 jaar. Een deel van de buit is terug gevonden.

De eerste inbraak werd gepleegd in de nacht van 19 op 20 juli dit jaar op het terrein aan de Schattenberg in Zwiggelte. Daar werd uit een loods een grote hoeveelheid kabels gestolen. Ook werden speciaal gegoten aluminium blokken gestolen, drie aanhangwagens, een generator en nog een hoeveelheid kleiner gereedschap. In de nacht van 3 op 4 augustus werd opnieuw een grote hoeveelheid kabel gestolen, nu vanaf het terrein aan De Halkenbroeken in Grolloo. Daar werden van twee verrijdbare radiotelescopen de kabels verwijderd. Door de diefstallen hebben projecten een tijd stil gelegen.

Na een onderzoek kwam de politie de Hoogeveners op het spoor. Ze zijn aangehouden en verhoord.  In een loods in De Krim werd een deel van de buit teruggevonden. Na afhandeling van het verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: