woensdag, 9. december 2015 - 12:42 Update: 09-12-2015 12:54

Thieme: Sluit bontfokkerij Rosmalen

Thieme: Sluit bontfokkerij Rosmalen
Foto: printscreen youtube animal rights
Den Haag

Marianne Thieme wil dat de bontfokkerij in Rosmalen, die maandag in opspraak raakte door schokkende beelden van de mishandeling van nertsen, gesloten wordt. De PvdD-fractievoorzitter stelt dit in Kamervragen aan staatssecretaris Van Dam en minister Van der Steur.

Ook wil de PvdD dat een permanent houdverbod bij dit soort incidenten mogelijk wordt gemaakt via het Wetboek van Strafrecht.

Fractievoorzitter Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) heeft in Kamervragen aan staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) en minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) gevraagd om de bontfokkerij in Rosmalen te sluiten. Deze nertsenfokkerij kwam maandag in opspraak door een video waarin medewerkers hardhandig nertsen in de gaskist smijten en hun voeten op een dier zetten, voordat de nertsen vergast worden voor de productie van bont.

De bontfokkerij is vaker negatief in het nieuws gekomen. In oktober nog werd melding gemaakt van tienduizenden verwaarloosde en gewonde nertsen die aan hun lot waren overgelaten in met poep bevuilde kooien. Omwonenden klagen al jaren over de overlast door extreme vliegenplagen die het bedrijf veroorzaakt.

Thieme wil bij dergelijke misstanden een permanent houdverbod mogelijk maken via het strafrecht.

Categorie:
Provincie: