woensdag, 9. december 2015 - 21:33 Update: 09-12-2015 21:38

Man 'bewaart' 250 kilo zeer zwaar vuurwerk in woning

Man 'bewaart' 250 kilo zeer zwaar vuurwerk in woning
Foto: Archief EHF
Poortugaal

Dinsdagavond 8 december trof de politie in een woning aan het Forum in Poortugaal zo’n 250 kilo illegaal vuurwerk aan. Het gaat onder andere om dozen mortier shells, Cobra 6 en Cobra 8, lawinepijlen, strijkers en nitraten. Bij het afsteken per stuk zijn deze explosieven al levensgevaarlijk en opgeslagen in een woning al helemaal. De verdachte, een 20-jarige bewoner, is aangehouden.

De politie kwam het vuurwerk op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Bij de instap, rond 18.00 uur, troffen agenten het vuurwerk aan in de slaapkamer van de verdachte. Een gevaar voor hem, de overige bewoners en buren in de ruime omgeving. Omdat er was geknutseld met de lonten van meerdere shells, werd een explosievenexpert van de eenheid erbij geroepen. Die verpakte het materiaal zodanig dat het met het overige vuurwerk veilig vervoerd kon worden naar een politiebunker.  

Ten tijde van de zoeking was de verdachte niet aanwezig. Hij is woensdagochtend alsnog aangehouden. In het vervolgonderzoek zijn nog twee adressen bezocht. Bij de eerste werd niets aangetroffen. Bij het tweede adres vonden agenten 12 Cobra 6. Daarvoor is een 21-jarige verdachte aangehouden.

Heeft u het idee dat er in uw buurt illegaal vuurwerk wordt verhandeld of opgeslagen ligt? Dat is een levensgevaarlijke situatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):