donderdag, 10. december 2015 - 15:05

Vermiste Andy de Heus niet aangetroffen op vakantiepark

Vermiste Andy de Heus niet aangetroffen op vakantiepark
Foto: Politie
Echt

Het technisch onderzoek van het OM Limburg en de politie in en rondom enkele woningen op een park, heeft niet geleid tot het terugvinden van de vermiste man. Er zijn enkele zaken veiliggesteld voor nader onderzoek en analyse. Een rechercheteam met meer dan twintig medewerkers is belast met het onderzoek dat in volle gang doorgaat.

De komende periode zal er zorgvuldig research worden verricht door deskundigen, op enkele zaken die in de afgelopen dagen zijn veiliggesteld. Door de rechercheurs van het Team Grootschalig Onderzoek (TGO), worden ook nog gesprekken gevoerd met personen over deze vermissingszaak. Het onderzoeksteam wil in het belang van het onderzoek, op dit moment geen uitvoerige uitleg geven over de resultaten van deze grote politieactie in Stevensweert.

Onderzoek

Meerdere woningen op een vakantiepark aan de In het Broek werden in opdracht van het rechercheteam zorgvuldig onderzocht in de afgelopen dagen. De medewerkers van de Forensische Opsporing hebben hierbij ondersteuning gekregen van speurhonden en hun begeleiders van de Landelijke Eenheid. Daarnaast is door kenners van het Advanced Search Team (AST) van Defensie, met specialistische apparatuur inspectie verricht.

Woningen

Maandagavond werden de bewoners van enkele woningen door agenten vriendelijk verzocht hun woning te verlaten in verband met het technisch onderzoek dat tot woensdagavond laat in beslag nam. De huidige bewoners en de eigenaren van het terrein, hebben niets te maken met het lopende onderzoek naar de vermissing van Andy. Zij zijn geïnformeerd over het onderzoek dat in de afgelopen dagen is verricht en wanneer zij hun woning weer mogen betrekken.

Vermissing

Andy de Heus uit Echt is nu bijna drie jaar vermist. De recherche houdt er ernstig rekening mee dat hij niet meer in leven is en dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dankzij nieuwe aanknopingspunten is er voldoende aanleiding om het onderzoek opnieuw op te pakken. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: