donderdag, 10. december 2015 - 15:12 Update: 10-12-2015 19:15

Polen stelen zesentwintig fietsen in Groningen

Zesentwintig gestolen fietsen terug naar eigenaren
Foto: Archief FBF
Groningen

De politie Noord-Nederland geeft de komende dagen zesentwintig gestolen fietsen terug aan de rechtmatige eigenaren. Twee verdachten, 29- en 35-jarige mannen uit Polen zijn aangehouden.

De fietsen werden tussen 14 en 17 oktober gestolen in het centrum van de stad Groningen. De Duitse politie controleerde een voertuig in de omgeving van Frankfurt a.d. Oder. In de bestelbus trof de Polizei 26 nagenoeg nieuwe fietsen aan. De Polizei trof op enkele fietsen handelaarsstickers van Groningse fietsenwinkels aan. De Duitse politie besloot om contact te zoeken met de politie in Groningen. Onderling werden er gegevens uitgewisseld en door het onderzoek van de Groningse politie bleek dat de fietsen gestolen waren. De Polizei heeft daarop de twee mannen aangehouden.

Samenwerking

Door een goede samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse politie konden de rechtmatige eigenaren van de fietsen getraceerd worden. Van de 26 gestolen fietsen bleek er in 25 gevallen aangifte te zijn gedaan. De waarde van de gestolen fietsen bedraagt ongeveer 30.000 euro. Alle eigenaren hebben allemaal bericht van de politie ontvangen. De komende dagen kunnen zij hun fiets ophalen.

Vervolg

De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten. Zij zijn uitgeleverd aan de Nederlandse politie en werden in verzekering gesteld. De twee zitten nog vast en moeten in januari 2016 voor de politierechter verschijnen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: