maandag, 14. december 2015 - 9:37 Update: 14-12-2015 10:12

Burgemeesters bang voor tekort agenten

Burgemeesters bang voor tekort agenten
Foto: Archief FBF
Hilversum

Bernt Schneiders, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters heeft op BNR gezegd dat burgemeester bang zijn voor een tekort aan politiemensen vanwege het Nederlandse EU-voorzitterschap.

In Amsterdam moeten het komend jaar ruim 20 Europese bijeenkomsten worden beveiligd. Toen Nederland vorig jaar de nucleaire top in Den Haag organiseerde bleek al dat er zoveel agenten nodig waren voor de beveiliging, dat er voor andere zaken weinig capaciteit overbleef. Schneiders wil er bij minister Van der Steur (Justitie en Veiligheid) op aandringen om agenten die extra worden ingezet uit te betalen in vrije tijd en niet in geld. Een agent uitbetalen in vrije tijd is een dubbele aanslag op de politiecapaciteit.

Schneiders op BNR: 'Je zult merken dat er op een gegeven moment tegen de gemeenten gezegd wordt dat de top zoveel capaciteit kost dat we de mensen niet beschikbaar hebben, waardoor je bijvoorbeeld evenementen niet meer kunt organiseren, die vaak ook heel belangrijk zijn voor die gemeenten.'

 

Categorie:
Provincie: