maandag, 14. december 2015 - 9:42 Update: 14-12-2015 9:44

Zelfstandigenregeling wordt toegankelijker voor startups

Zelfstandigenregeling wordt toegankelijker voor startups
Foto: VVD
Den Haag

Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) gaat de zelfstandigenregeling aanpassen om potentieel succesvolle buitenlandse startups meer ruimte te geven om te groeien. Buitenlandse startende ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de startupregeling kunnen als ze het startuptraject naar tevredenheid hebben afgelegd straks een verblijfsvergunning voor zelfstandigen krijgen.

Startups zijn startende ondernemers met een goed idee, veel potentie en mogelijkheden tot het creëren van banen. Dijkhoff wil met deze aanpassing “alle lichten op groen zetten voor ambitieuze, innovatieve ondernemers.”

Sinds 1 januari 2015 kunnen buitenlandse startups gebruik maken van de startupregeling waarmee ze één jaar de gelegenheid hebben van idee tot bedrijf te komen. Na dit jaar is het de bedoeling dat zij doorstromen naar de zelfstandigenregeling. Het duurt echter vaak langer voordat startende ondernemers aan de voorwoorden voor de zelfstandigenregeling voldoen, omdat zij vaak pas na twee jaar de groeifase bereiken. Om te voorkomen dat interessante startups waar in is geïnvesteerd alsnog moeten vertrekken wordt de regeling voor zelfstandigen aangepast.

Deze wijziging gaat per 1 januari 2016 in.

Categorie:
Provincie: