maandag, 14. december 2015 - 17:55 Update: 14-12-2015 17:58

Hyenapup DierenPark Amersfoort via webcam te volgen

Hyenapup DierenPark Amersfoort via webcam te volgen
Foto: DierenPark Amersfoort
Amersfoort

Vanaf maandagmiddag kan iedereen de pasgeboren hyenapup in DierenPark Amersfoort bekijken via de webcam. dit heeft het DierenPark Amersfoort bekendgemaakt.

'Wij gebruiken de webcam al een paar dagen om moeder en jong te monitoren,' vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. 'Nu alles zo goed lijkt te gaan, mag het publiek ook een kijkje nemen', aldus Verdonck. 

Op acht december werd voor het eerst in tien jaar een hyenajong geboren in het Amersfoortse park. Moeder Osaghie en haar jong verblijven nu nog in het binnenverblijf, maar belangstellenden hoeven niet langer te wachten om de kleine te kunnen bewonderen. Via de site van de dierentuin kunnen moeder en pup live via de webcam worden gevolgd. 

Even leek de webcam voor niets te zijn opgehangen, want het hyenavrouwtje besloot in een zelf gegraven hol in het buitenverblijf te bevallen. Na één dag nam de moeder haar jong echter mee naar binnen en konden de verzorgers de pup alsnog voor het eerst zien drinken via de beelden. De verzorgers verwachten dat het jong over enkele weken buiten te zien zal zijn in DierenPark Amersfoort.      

Klik hier om naar de webcam te gaan

Categorie:
Provincie:
Tag(s):