woensdag, 16. december 2015 - 14:42 Update: 17-12-2015 9:30

Kerstkaarten per e-mail of post?

Kerstkaarten per e-mail of post?
Foto: Reclameland
Roden

Kerstmis staat weer voor de deur. Hoog tijd om na te denken hoe je je klanten of relaties dit jaar wilt laten weten dat je aan ze denkt. Stuur je de kerstkaarten dit jaar digitaal (per e-mail) of fysiek (per post)? Hieronder lees je enkele voor- en nadelen van beide mogelijkheden.

Per e-mail kerstkaarten versturen

Het grootste voordeel van je kerstkaarten digitaal versturen is dat het weinig kosten met zich meebrengt. Je maakt bijvoorbeeld geen kosten voor het versturen van de kerstkaarten. Daarnaast is het relatief makkelijk en kost het weinig tijd. Het is een kwestie van alle mailadressen verzamelen, een leuke kerstkaart uitzoeken of ontwerpen, een pakkende en originele tekst verzinnen en versturen maar.

Hoewel je iemand in een digitale kerstkaart persoonlijk kan benaderen, ervaart de ontvanger het soms als onpersoonlijk. Als het gelezen is, verwijdert de lezer het vaak meteen. Een fysiek exemplaar wordt daarentegen vaak bewaard of opgehangen.

Kerstkaarten met de post versturen

Bijna iedereen vindt het leuk om een kaartje met de post te ontvangen. Veel mensen bewaren ze of hangen ze op. Verder kun je je creativiteit de vrije loop laten door bijvoorbeeld kerstkaarten in een aparte vorm te laten stansen. Zo val je gegarandeerd op dit jaar!

Een nadeel van kerstkaarten drukken is dat je ze moet kopen , adresseren en versturen. Het kost dus meer dan een digitale kerstkaart. Hoewel kerstkaarten vaak worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier, wordt het milieu hierdoor meer belast dan wanneer je ze digitaal verstuurt.

Online ontwerpen en zelf versturen

Je kunt tegenwoordig bij veel bedrijven gemakkelijk online kerstkaarten ontwerpen, bestellen en laten drukken. Bij veel online drukkerijen kun je op 3 manieren kerstkaarten bestellen. Vaak kun je:

-    kiezen uit standaard ontwerpen en hier eigen beeld en tekst aan toevoegen.
-    in een online ontwerptool helemaal zelf een kerstkaart ontwerpen.
-    een eigen bestand aanleveren.

Zoals je gelezen hebt zijn er verschillende voor- en nadelen te noemen voor het versturen van kerstkaarten per e-mail en per post. Stuur jij ze dit jaar digitaal of doe je ze traditiegetrouw op de post? 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):