donderdag, 24. december 2015 - 11:36

Twee verdachten dodelijke schietpartij Rotterdam in Soesterberg aangehouden

Twee verdachten dodelijke schietpartij Rotterdam in Soesterberg aangehouden
Foto: Archief FBF
Rotterdam/Soesterberg

Het arrestatieteam van de politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden in een woning in Soesterberg. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam op donderdagavond 10 december. Hierbij kwam een 39-jarige man om het leven en raakte een 23-jarige man zwaar gewond.

Donderdagavond 10 december troffen agenten om kwart over 10 voor een huis aan de Burgemeester Meineszlaan een 23-jarige gewonde man uit Sint Maarten aan, de bewoner van dat huis. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige René Francis Paul, die sinds 6 december bij hem logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. René Francis Paul en het gewonde slachtoffer kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde.

Uit onderzoek is gebleken dat de 23-jarige man die donderdagavond waarschijnlijk zelf de deur heeft opengedaan voor de daders. Het team van rechercheurs dat onderzoek doet naar dit ernstige misdrijf, heeft aanwijzingen dat de nu aangehouden mannen op de avond van het misdrijf in de woning van het slachtoffer waren. Het gaat om een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad. Ze waren op het moment van de aanhouding in een woning in Soesterberg, waar ze door een arrestatieteam in de kraag werden gevat. In de betreffende woning is een doorzoeking gedaan, evenals in een woning in Rotterdam en in Lelystad.

De twee verdachten worden dinsdag 29 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: