zondag, 27. december 2015 - 15:14 Update: 27-12-2015 15:22

Man (35) bijt agent in hand

Man (35) bijt agent in hand
Foto: Archief EHF
Breda

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden omdat hij overlast gaf. 'Hij verzette zich hevig en beet een agent in zijn hand. Nadat hij bespoten was met pepperspray werd hij rustig en kon hij naar het bureau gebracht worden', meldt de politie zondag.

Een surveillerende agent zag zondag om 3.15 uur een ruziënd stel lopen. Hij wil zich er niet meteen mee bemoeien en liep achter het stel aan. Hij zag dat de man de vrouw met zich mee trok. De man liep tegen enkelen andere mensen aan en liep ook een reclamebord omver. Andere mensen stoorden zich aan het gedrag en reageerden boos naar de man die alleen maar schold. 

Paard geschrokken

In de Reigerstraat werd de man stilgehouden door agenten te paard en aangesproken op zijn gedrag. De man werd alleen maar bozer en gaf een ruk aan de teugels van een politiepaard. Het paard schrok. Om nog meer escalatie te voorkomen wordt besloten de verdachte aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. 

De man verzette zich hevig en er waren meerdere agenten nodig om hem te boeien. De man beledigde de agenten en hij beet er één in zijn hand. Het lukt in eerste instantie niet om de druktemaker in een politieauto te krijgen. Pas na gebruik van pepperspray snapte de verdachte dat het toch ging gebeuren en werd hij rustig. Hij werd naar het bureau gebracht. De vrouw, die in eerste instantie slachtoffer leek, keerde zich tijdens de aanhouding gillend tegen de agenten. Ze is niet aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):