maandag, 28. december 2015 - 17:23 Update: 28-12-2015 17:29

Politie verricht aanhoudingen op heterdaad na beschijnen politieheli met laserpen

Politie verricht aanhoudingen op heterdaad na beschijnen politieheli met laserpen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zaandijk

Zondagavond heeft de politie op heterdaad in Zaandijk drie verdachten aangehouden nadat de politiehelikopter rond 21.25 uur werd beschenen met een laserpen. dit meldt de politie maandagmiddag.

Surveillerende agenten hoorden zondagavond dat de bemanning van de politieheli werd beschenen met een laserpen. De drie verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek. De laserpen is in beslag genomen.

Laserpen

Deze straal kwam vanaf de grond vanuit een woonwijk in Zaandijk. De collega’s van de politiehelikopter konden goed aangeven bij de collega’s op straat waar de laserstraal vandaan kwam. De politie is naar de bewuste woning gegaan en bleef hierbij in direct contact met de bemanning van de heli. 

Maximaal 15 jaar celstraf of hoge boete

Op het adres waren drie mannen aanwezig in de leeftijd van 19 en 20 jaar, afkomstig uit Krommenie, Zaandijk en Wormerveer. Zij bleken in bezit van een laserpen. Op het opzettelijk gevaarlijk hinderen van het vliegverkeer staat een maximale straf van 15 jaar of een geldboete van de hoogste categorie.

n

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: