maandag, 28. december 2015 - 21:31 Update: 28-12-2015 21:37

Flatwoningen ontruimd na brandstichting in berging

Flatwoningen ontruimd na brandstichting in berging
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

De politie in Apeldoorn is een onderzoek gestart naar een brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een berging van een flat aan de Eburonenstraat in Apeldoorn. 'De brand bleek te zijn aangestoken', meldt de politie maandagavond.

De brand werd rond 03.20 gemeld door een bewoner. De politie was als eerste ter plaatse en besloot de eerste verdieping meteen te gaan ontruimen in verband met de rookontwikkeling. De brandweer ontdekte de brandhaard, in een berging, en bluste deze. De brand bleef beperkt tot de berging maar in verband met de rookontwikkeling zijn ook de overige woonlagen door de brandweer ontruimd. In totaal zijn 28 woningen ontruimd. Drie mensen hadden lichte ademhalingsproblemen en zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Aangestoken

Na het blussen en nadat de brandweer in alle woningen metingen had verricht konden de woningen rond 05.20 uur weer worden vrijgegeven. Er werd een technisch onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hieruit blijkt dat de brand in de berging aangestoken is. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mogelijke getuigen van de brandstichting. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):