vrijdag, 1. januari 2016 - 10:19

Drukke Oud en Nieuw voor brandweer

Drukke Oud en Nieuw voor brandweer
Foto: MV
Veenendaal

Voor de brandweer is Oud en Nieuw druk verlopen. Naast de normale buitenbranden deden er zich ook een aantal grotere incidenten voor.

In Amsterdam brak er brand uit in een stoffenwinkel. Rond de tien woningen moesten worden ontruimd door de brand. Er zijn acht personen behandeld door de ambulancedienst omdat zij rook hadden ingeademd.

Dode en gewonde bij flatbrand in Veenendaal.

Bij een brand in een flat in Veenendaal zij tijdens de jaarwisseling een persoon om het leven gekomen en raakte een gewond. Door nog onbekende oorzaak brak er brand uit in een flatwoning. Er zal onderzoek worden gedaan naar de toedracht.

Gymzaal in Rijswijk verwoest door brand

In Rijswijk werden twintig portiekwoningen ontruimd nadat er brand was uitgebroken in een nabijgelegen gymzaal. De brand zorgde voor forse rookontwikkeling. De brandweer kon niet voorkomen dat de gymzaal in vlammen opging.

Brandweermensen bekogeld met vuurwerk

Ondanks dat de overheid flink had geïnvesteerd om hulpverleners met oud en nieuwe met rust te laten, vonden onverlaten het toch nodig om de brandweer te bekogelen met vuurwerk. In Tilburg kreeg de brandweer vuurwerk om hun oren bij het blussen van een schuurbrand. In Amersfoort werden brandweerlieden met vuurwerk bekogeld bij het blussen van een autobrand. 

Categorie:
Provincie: