vrijdag, 1. januari 2016 - 16:59 Update: 01-01-2016 17:05

Motoragent krijgt lawinepijl op zich afgeschoten in onrustig Amersfoort

Motoragent krijgt lawinepijl op zich afgeschoten in onrustig Amersfoort
Foto: Archief EHF
Amersfoort

In Amersfoort is donderdagmiddag een motoragent gericht bestookt met een lawinepijl op de Meridiaan. Dit meldt de politie vrijdag.

Melding gesprongen ramen

Omstreeks 15.30 uur ging de agent af op een melding dat diverse portiekramen eruit waren geblazen met vuurwerk. Ter plaatse was een grote groep aanwezig van circa veertig personen. Even gooiden zij met zwaar vuurwerk op straat. Bij het naderen van de politie, begonnen zij te rennen. Vanuit de groep werd gericht een pijl afgestoken op de motoragent. De pijl miste echter doel.

Noodruiten opgeblazen

Even later waren de noodruiten in het portiek er weer uitgeblazen. Ook werd de auto van de glaszetter bekogeld. Daarop ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Een tiental jongeren vluchtte een nabijgelegen winkel in.

Aanhouding

De motoragent herkende de jongen die hem eerder had bestookt. Meerdere agenten hielden de jongen binnen aan. De verdachte en een groep omstanders beledigden de politie. De 16-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Brandweerauto bekogeld

Later die avond werd op de Merdiaan de brandweer bekogeld met stenen en vuurwerk. Een steen ging door een ruit van de brandweerauto. Niemand raakte gewond. De auto raakte fors beschadigd. De politie stelt nader onderzoek in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: