vrijdag, 1. januari 2016 - 17:55 Update: 01-01-2016 17:59

In totaal 51.000 Nieuwjaarsduikers

In totaal 51.000 Nieuwjaarsduikers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Scheveningen

Vergeleken met voorgaande edities was het vrijdag een 'warm bad' voor de tienduizenden Nieuwjaarsduikers. 'Met zo’n negen graden is de temperatuur van het water uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar', meldt organisator Unox vrijdag.

'Daarom gaat vandaag -de 56ste editie van de Nieuwjaarsduik- de boeken in als warmste duik ooit. Een recordaantal van 51.000 mensen dook op meer dan 137 locaties het water in', aldus Unox. 

Toch nog een frisse duik

Met een buitentemperatuur van 8 graden en een gevoelstemperatuur van 5 graden voelde het zeewater best aangenaam. “Toch is het ijzig koud als je weer uit het water komt”, vertelt Arwin van Heck uit Zevenbergen, die dit jaar voor de 12e keer meedeed. “Snel afdrogen, muts op en een kop erwtensoep zijn dan de ingrediënten om het weer snel warm te krijgen.”

Scheveningen

De grootste duik vond zoals elk jaar in Scheveningen plaats, hier doken tienduizend deelnemers het Noordzeewater in. “We zijn trots dat we deze mooie Nederlandse traditie in ere kunnen houden en gezien het groeiend aantal deelnemers kunnen we stellen dat deze 1 januaritraditie springlevend is,” aldus Brand Manager Jan-Paul Bruins van Unox. 

Voedselbank

Unox begrijpt als geen ander dat mensen het nieuwe jaar goed willen inluiden. Ook de mensen die een extraatje kunnen gebruiken, zoals gezinnen die afhankelijk zijn van Voedselbanken Nederland. Unox steunt daarom met de 56ste editie van de Nieuwjaarsduik Voedselbanken Nederland. Voor elke deelnemer aan de duik in Scheveningen doneert Unox één euro. “Behalve het doneren van 10.000 euro werven we vandaag donateurs voor Voedselbanken Nederland”, aldus Bruins. 

Inmiddels krijgt de Nieuwjaarsduik ook in veel andere landen steeds meer aanhangers. Naast de 51.000 duikers in Nederland, duiken vandaag ruim 6.000 mensen in 22 landen het water in. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):