maandag, 18. januari 2016 - 10:16 Update: 18-01-2016 11:43

Meeste spookrijders rijden in Brabant

Meeste spookrijders in Brabant
Foto: Archief FBF
Hilversum

Uit meldingen bij de VerkeersInformatieDienst (VID) blijkt dat de provincie Noord-Brabant vorig jaar de meeste spookrijders had.

Van de 104 meldingen ging het in 22 procent van de gevallen om een spookrijder in de provincie Brabant, zo meldt de NOS maandag. Het onderzoek is gedaan door NOS op 3. Het minste aantal spookrijders in 2015 hadden de provincies Utrecht en Zeeland.  Patrick Potgraven van de VID: 'Een verklaring is dat Brabant veel snelweglengte heeft. En spookrijden gebeurt meestal op de snelweg.'

Maar ook in verhouding tot het aantal snelwegkilometers heeft Brabant meer spookrijders dan andere provincie, net als Limburg en Friesland. De provincie Utrecht heeft relatief de minste last van spookrijders. Een verklaring daarvoor is dat het in Utrecht drukker is dan in veel andere provincies. Een bestuurder gaat eerder spookrijden als er weinig andere weggebruikers zijn..Doordat je niet achter andere auto's kan aanrijden, rijd je eerder de verkeerde kant van de snelweg op. Dat is ook de reden waarom er in het weekend meer spookrijders zijn dan doordeweeks.

Categorie:
Provincie: