maandag, 18. januari 2016 - 12:04 Update: 18-01-2016 12:07

Aanhouding van verdachte in onderzoek naar vermiste Andy de Heus

Aanhouding van verdachte in onderzoek naar vermiste Andy de Heus
Echt

Een 52-jarige vrouw uit Kinrooi is maandagochtend door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Meer aanhoudingen in het lopende rechercheonderzoek worden niet uitgesloten.

Aanwijzingen in het onderzoek van het rechercheteam zorgde ervoor dat de vrouw vanmorgen in Stevensweert is aangehouden door agenten. Zij zal door rechercheurs worden gehoord in het onderzoek naar de sinds 2012 vermiste Andy de Heus uit Echt.

Technisch onderzoek

Begin december werd er technisch onderzoek in en rondom enkele woningen op een vakantiepark in Stevensweert verricht door medewerkers van de Forensische Opsporing, speurhonden van de Landelijke Eenheid en leden van het Defensie Advanced Search Team (AST), met specialistische apparatuur. Het technisch onderzoek in en rondom de woning heeft niet geleid tot het terugvinden van de vermiste man. Wel zijn enkele zaken veiliggesteld, die momenteel door experts nader worden onderzocht en geanalyseerd in het laboratorium. Door de rechercheurs zijn er in de afgelopen periode ook nog gesprekken gevoerd met diverse personen over deze vermissingszaak.

Vermissing

Sinds dat hij op dinsdagavond 18 december 2012 zijn woning in Echt verliet is de destijds 30-jarige Andy de heus vermist. Zijn grijze Volkswagen Caddy waarmee hij thuis vertrokken is, werd later uitgebrand aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: