dinsdag, 19. januari 2016 - 13:44 Update: 19-01-2016 15:05

'Meer vluchtelingen vertrekken vrijwillig '

'Meer vluchtelingen willen vrijwillig vertrekken'
Foto: SXC
Den Haag

Het aantal vluchtelingen die vrijwillig uit Nederland willen vertrekken stijgt volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Zij zouden ontmoedigd raken door de asielprocedure in Nederland. Dit meldt De Volkskrant.

Vorige maand bereikte de uitstroom van vluchtelingen een piek met 316. In heel 2015 werkten 3000 asielzoekers vrijwillig mee aan hun vertrek. Dit zou om vluchtelingen gaan die net in ons land zijn aangekomen en die hier al langere tijd verblijven. In 2014 lag dit aantal lager. Toen gingen 2269 vluchtelingen weg.

Door het de grote toestroom van migranten duurt de asielprocedure zes maanden. Voorheen was dit zes weken. Ook de hereniging van een gezin is lastiger geworden. Het kabinet wijzigde twee maanden geleden het proces. De procedure om familie van een asielzoeker naar Nederland te laten overkomen is inmiddels een jaar.

Het IOM helpt de asielzoekers die terug willen naar hun eigen land. Zij krijgt daarvoor subsidie van de overheid. Zij die terug gaan naar land van herkomst krijgen een ticket en een bedrag tot maximaal 1750 euro voor het herintegreren. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: