zaterdag, 23. januari 2016 - 11:32 Update: 24-01-2016 9:48

D66-Kamerlid verrast door vertrek Wassila Hachchi

Raadselachtig vertrek D66-Kamerlid, Wassila Hachchi stuurt tweet met brief
Foto: Archief BON ter Illustratie
Raadselachtig vertrek D66-Kamerlid, Wassila Hachchi stuurt tweet met brief
Foto: Twitter
Den Haag

Het D66-Kamerlid Wassila Hachchi heeft hals over kop haar fractie verlaten met de mededeling dat ze in de Verenigde Staten voor Hillary Clinton gaat werken.

Volgens eigen zeggen zou ze daar de baan van haar leven krijgen in Team Hillary. Maar aan deze verklaring wordt steeds meer getwijfeld, zo melden verschillende media zaterdag. Hachchi vertrekt zo overhaast dat ze zelfs haar werkkamer niet opruimt. Politiekveslaggever van RTL Nieuws Jos Heijnen schrijft dat Hachichi op geen enkel telefoontje, appje of smsje reageert en niet aanwezig is in de Tweede Kamer als haar ontslagbrief wordt voorgelezen. Zeer bizar, omdat een Kamerlid altijd aanwezig is bij zijn of haar afscheid. Behalve dan wanneer er ziekte of ruzie in het spel is, maar dat is hier niet aan de orde.

Hachchi die in Breda woont, wil ook geen contact aan de deur. Haar moeder Fatima laat weten dat haar dochter thuis is, maar dat ze geen contact wil. Fractieleider van D66 Alexander Pechtold is bang dat de affaire het aanzien van zijn partij beschadigt. Vrijdag meldt hij dat Hachchi niet op kosten van de Nederlandse Staat naar de VS gaat, zo weet het AD. Pechtold in de krant: 'Ze heeft tegen mij gezegd dat ze geen gebruik maakt van haar wachtgeld.'  Echter, dit maakt het vertrekt nog opmerkelijker.

Hachchi was woordvoerster defensie bij de partij en wist het minister Hennis meer dan eens moeilijk te maken met scherpe vragen en interrupties. Ook wist ze als lid van de enquêtecommissie woningcorporatie de Maseratiman het vuur na aan de schenen te leggen. De D66-fractie was zeer tevreden over haar en het leek of Hachchi ook tevreden was. Maar op haar website schrijft ze over de politiek: 'Wat mij blijft tegenvallen. is het politiek gekonkel – terwijl de feiten voor zich spreken. Van dat soort debatten word ik, ook na vier jaar, nog steeds moe.'

Er zijn ook veel raadsels rond haar nieuwe baan. Is Hachchi echt naar Amerika om voor Hillary Clinton te werken? De partij van Clinton, de Democraten, hebben haar komst nog niet bevestigd.

Update

In een bericht opTwitter reageert Wassila Hachchi op alle commotie: 'Geen zorgen, alles wel, flink last van pijnlijke hondenbeet en ben aan t pakken voor NYC' Bij de tweet voegt ze een afbeelding van haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer.

Categorie:
Provincie: