maandag, 25. januari 2016 - 8:02 Update: 25-01-2016 11:58

Man steekt twee vrouwen neer en springt van brug op A12

Man steekt twee vrouwen neer en springt van brug A12 in Utrecht
Foto: Archief EHF
Utrecht

Man steekt twee vrouwen neer in Utrecht en probeert daarna zichzelf van het leven te beroven door zichzelf neer te steken en van de Koppelbrug over de A12 te springen.

Rond 23.15 komt bij de politie de melding binnen dat een vrouw is neergestoken op de Simplonbaan in Utrecht. De politie komt ter plaatste en ziet dat er ook een tweede vrouw is neergestoken. De slachtoffers melden dat de dader is weggelopen in de richting van de Koppelbrug over A12.

De politie start een zoekactie naar de verdachte en ziet hem staan op de Koppelbrug. De man dreigt om van de brug af te springen op de snelweg. Het is niet mogelijk om de man veilig te benaderen en de hulp van een Arrestatie Team wordt ingeroepen. De brandweer is ook ter plaatse gekomen met een springkussen om de man op te vangen.

De man is niet voor rede vatbaar en heeft zichzelf meerdere keren gestoken. Omdat er gevaar bestaat voor het leven van de man en de omstanders besluit het Arrestatie Team de man, met gebruik van pepperspray en een taser, op het springkussen krijgen. Hij is met steekwonden meegenomen naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het steekincident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: