donderdag, 28. januari 2016 - 22:15 Update: 28-01-2016 23:29

Plotselinge vertrek Kinderombudsman roept veel vragen op

Plotselinge vertrek Kinderombudsman roept veel vragen op
Foto: Archief EHF
Hilversum

Het gedwongen vertrek van Kinderombudsman Marc Dullaert heeft tot veel verontwaardigde reacties geleid.

Dullaert moet per 1 april vertrekken. De oppositiepartijen CDA en D66 willen opheldering over het plotselinge vertrek van de kinderombudsman. Zij vrezen dat Dullaerts werk voor de versterking van de positie van kinderen verloren gaat. Dit schrijft de NOS donderdag.

D66-Kamerlid Van Meenen tegen de omroep: 'Dullaert heeft zich heel nadrukkelijk ingezet voor thuiszittende kinderen en zijn inzet mag niet verloren gaan.'  Zijn CDA-collega Amhaouch prijst de huidige Kinderombudsman.  'Hij leverde goed werk en dat verdient continuïteit.'

Er is inmiddels een online petitie voor Dullaert gestart die al duizenden keren ondertekend en op sociale media regent het steunbetuigingen. 

Op 1 april loopt de termijn van de Kinderombudsman af, maar verwacht werd dat Dullaert nog een termijn zou aanblijven. In september 2015 is hij geïnstalleerd als voorzitter van de Europese ombudsmannen en verricht daarvoor ook allerlei buitenlandse activiteiten, zoals onlangs het bezoeken van een vluchtelingenkamp in Macedonië.

Categorie:
Provincie: