zondag, 31. januari 2016 - 11:55 Update: 31-01-2016 12:01

Zes auto’s betrokken bij ongeval, twee bestuurders op de vuist

Zes auto’s betrokken bij ongeval, twee bestuurders op de vuist
Foto: fbf
Geldermalsen

Zaterdagavond zijn rond 19.15 uur in totaal zes auto’s betrokken geweest bij een ongeval op de A15 ter hoogte van Geldermalsen. Een 57-jarige man uit Cuijk is later thuis aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Een zwangere vrouw die als inzittende in één van de auto’s zat is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, de andere betrokkenen zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken maar hadden geen verdere behandeling nodig.

Het begon zaterdagavond met een aanrijding tussen twee automobilisten. De exacte toedracht van die aanrijding is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht. Beide auto’s kwamen stil te staan op de weg en deze aanrijding liep uit op een conflict en handgemeen tussen beide bestuurders; de 57-jarige man uit Cuijk en een 28-jarige man uit Spijkenisse.

Een automobilist uit Nederhemert zette zijn auto stil achter deze twee auto’s met de intentie om hulp te verlenen. Vervolgens reed de man uit Cuijk weg. Een andere naderende automobilist uit Lisse merkt de stilstaande auto’s te laat op en botst tegen de auto van de man uit Nederhemert. Vervolgens stopt er nog een automobilist (uit Arnhem) achter de aanrijdingen om hulp te verlenen. Daarachter nadert een automobiliste uit Haaften die ook niet op tijd weet te remmen en tegen de auto van de man uit Arnhem botst.

De A15 is enige tijd afgesloten geweest in verband met de berging- en opruimwerkzaamheden. Rond 21.00 werd de weg weer vrijgegeven.

De man uit Cuijk is op het politiebureau verhoord en daarna heengezonden.

Getuigen

Als er mensen zijn die getuige geweest zijn van de eerste aanrijding tussen de twee mannen die daarna ook een handgemeen hadden met elkaar, dan hoort de politie het graag.

Categorie:
Provincie: