dinsdag, 2. februari 2016 - 10:36

Versneld toiletten in treinen Valleilijn

Versneld toiletten in treinen Valleilijn
Foto: fbf
Arnhem

Er komen toiletten in de drie nieuwe treinen op de Valleilijn. Dit is besloten nadat de Partij voor de Dieren, GroenLinks, de SP en 50Plus hebben gevraagd om versneld WC’s in treinen in te voeren.

De fracties willen dat uiteindelijk in alle regionale treinen versneld toiletten komen en gaan op 17 februari hierover in debat.

Om verwarring te voorkomen, wilde het provinciebestuur de al aanwezige toiletten pas openstellen als er in alle treinen op de Valleilijn een WC aanwezig is. Er is echter grote behoefte aan WC’s op het regionale traject. Reizigersorganisatie Rover en burgerinitiatief ‘Treinen met Toiletten’, als ook verschillende politieke partijen, dringen hierop aan. Het provinciebestuur heeft daarop besloten de al aanwezige toiletten in de Valleilijn te openen.

Dit tot grote tevredenheid van Partij voor de Dieren commissielid Bart Kuijer: "Het is goed dat aan de wens van veel reizigers tegemoet wordt gekomen door nu zo snel mogelijk sanitaire voorzieningen beschikbaar te stellen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt zijn wij ook blij te horen dat de provincie op ons verzoek de mogelijkheden van composttoiletten onderzoekt."

De Partij voor de Dieren, samen met GroenLinks, SP en 50PLUS, willen dat alle regionale treinen zo snel mogelijk toiletten krijgen. Daarom hebben de fracties gevraagd of het mogelijk is versneld toiletten in treinen in te bouwen en welke kosten hieraan verbonden zijn. De fracties hebben hierover een debatverzoek ingediend. Op woensdag 17 februari zal tijdens de vergadering van commissie BOC gesproken worden over de mogelijkheden om toiletten in treinen op alle regionale trajecten te realiseren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):