dinsdag, 2. februari 2016 - 12:30

Rusland levert moordverdachte uit in moordzaak Erik te Selle

Rusland levert moordverdachte uit in moordzaak Erik te Selle
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Winterswijk

Een 29-jarige verdachte uit Moldavië is maandagavond 1 februari in Nederland gearriveerd, na uitlevering vanuit Rusland aan ons land. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval in Winterswijk op 2 juli 2014 waarbij Erik te Selle om het leven kwam.

De Moldaviër is door Nederlandse marechaussees opgehaald in Rusland en direct na aankomst in Nederland op Schiphol aangehouden. Dinsdagochtend is de man overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne zodat de politie hem kan verhoren over de woningoverval in Winterswijk. Donderdag 4 februari wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De man wordt ervan verdacht de overval te hebben gepleegd samen met twee andere Moldavische verdachten. De 29-jarige man is op 22 mei door de Russische politie aangehouden, de andere twee verdachten zijn in mei en juni aangehouden in Frankrijk en Moldavië.

De inmiddels 28-jarige verdachte die werd aangehouden in Frankrijk is al uitgeleverd aan Nederland. Hij zit vast en zal op 29 februari op een pro-forma zitting bij de rechtbank Gelderland, locatie Zutphen, moeten verschijnen.

De rechtszaak van de tweede 28-jarige verdachte, die aangehouden werd in Moldavië, staat gepland voor medio februari 2016. Deze man wordt vervolgd in Moldavië omdat Moldavië geen onderdanen uitlevert.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: