donderdag, 4. februari 2016 - 11:01 Update: 04-02-2016 15:22

Betaalbare sloten voor fietsen blijken bagger

Betaalbare sloten voor fietsen blijken bagger
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Geen enkel goedkoop fietsslot is goed genoeg. Dat blijkt uit een Kampioentest van 10 goedkope fietssloten onder de €25,-.

De beugel-, ketting- en kabelsloten zijn of niet diefstalproof of  ongemakkelijk in het gebruik. De resultaten waren zo slecht dat er geen testwinnaar is uitgeroepen. De sloten die het testpanel fijn vond in gebruik presteerden matig tijdens de anti-diefstaltesten. Het advies van de ANWB is om een tientje of twee meer uit te geven aan een slot met een ART-keurmerk.

De ‘dieven’ probeerden de sloten op zes manieren open te krijgen. De tactieken wisselden van  brute kracht (ijzerzaag, hamer, betonschaar) tot subtielere methodes zoals het slot openwurmen met een paperclip. Eén fabrikant (Dyto chainlock) besloot naar aanleiding van de test het slot niet meer te verkopen. Een testpanel van 25 personen beoordeelden ook het gebruiksgemak. Zij maakte elk slot een aantal keren open en dicht en zette de fiets vast aan een paaltje. Eén slot (Decathlon B’tween 700) bleek te klein om een fiets makkelijk aan een paal vast te maken.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):