zaterdag, 6. februari 2016 - 19:48 Update: 06-02-2016 19:56

Arrestatie na bedreiging medewerkers COA met handgranaten

Arrestatie na bedreiging medewerkers COA met handgranaten
Foto: SXC
Kaatsheuvel

De politie arresteerde een 34-jarige man uit Sprang-Capelle op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Dit gebeurde naar aanleiding van verbale bedreigingen tegen medewerkers van het COA.

De 34-jarige man uitte afgelopen week, in dronken toestand  bedreigingen tegen beveiligingsmedewerkers, in dienst  van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), bij een opvanglocatie in Kaatsheuvel. In het gesprek vertelde hij dat hij het niet eens was met de komst van vluchtelingen. Hij zei verder dat hij beschikte over handgranaten en niet zou schromen om die te gebruiken.

Aantreffen WO-II explosieven

Op basis van de aangifte van het COA stelde de politie een onderzoek in. Daarbij werd duidelijk dat het om een 34-jarige man uit Sprang-Capelle ging. De verdachte verklaarde tegenover agenten dat hij gevonden explosieven uit de tweede wereldoorlog op een verzamelplek had begraven in de Loonse en Drunense Duinen. De man verleende zijn medewerking aan het politieonderzoek door de plaats, in bijzijn van agenten en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), aan te wijzen. Dat gebeurde vrijdagavond 5 februari 2016. De medewerkers van de EOD stelden vast dat het om negen mortiergranaten en een fosforgranaat ging, oud opgegraven oorlogsmateriaal. Eén van de granaten was instabiel er werd direct op een open plek in de Loonse en Drunense Duinen tot ontploffing gebracht.

Proces-verbaal

De verdachte werd na de vondst van de explosieven, in overleg met de officier van justitie aangehouden en in verzekering gesteld. Zaterdag vond er een doorzoeking van zijn woning plaats. Daarbij werden munitieresten aangetroffen, bestaande uit lege plastic en koperen hulzen. De verdachte is zaterdag 6 februari 2016, na het opmaken van een proces-verbaal, aan het einde van de middag in vrijheid gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: