donderdag, 11. februari 2016 - 14:24 Update: 11-02-2016 18:45

PvdA-voorzitter stapt op na doodverwensing Geert Wilders

Voorzitter PvdA wenst Geert Wilders dood
Katwijk

Voorzitter Willem den Hertog van de PvdA in Katwijk heeft donderdag zijn functie neergelegd. Zowel het bestuur als de frctie van de partij zegden het vertrouwen in den Hertog op, nadat hij Geert Wilders op Twitter dood wenste. Het leek Den Hertog beter om te vertrekken.

De voorzitter van de PvdA in Katwijk liet in een tweet weten dat hij PVV-voorman Wilders dood wenst. De tweet van Den Hertog volgde op een uitspraak van Geert Wilders die tegenover BNR zei ‘Als de kogel komt, staat er PvdA op de zijkant geschreven’.

Hierop reageerde Den Hertog met de tekst: ‘We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid’. Of deze tweet al niet genoeg stof deed opwaaien vervolgde Den Hertog met de tweet ‘Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'Van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren’:

Den Hertog probeerde de schade nog te beperken door een tweet te versturen met : ‘Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen.’

De top van de PvdA heeft ook al gereageerd om de uitlatingen van Den Hertog. Voorzitter Hans Spekman noemt de uitlatingen van Den Hertog 'afschuwelijk, misplaatst en fout'. Fractievoorzitter Diederik Samson noemt de tweets van Den Hertog 'gestoord'.

Categorie:
Provincie: