zaterdag, 13. februari 2016 - 11:23 Update: 13-02-2016 21:42

'Sweetie 2.0' inzet voor chattende pedoseksuelen

Zusje van 'Sweetie' gaat binnenkort op pedojacht
Foto: Terre des Hommes
Amsterdam

Terre des Hommes komt binnenkort met het zusje van 'Sweetie'. Het virtuele meisje wordt, net als haar 'zus', ingezet om opnieuw wereldwijd chattende pedoseksuelen te ontmaskeren.

De cijfers zijn volgens Terre des Hommes schrikbarend: iedere dag opnieuw zijn honderdduizenden kinderen slachtoffer van webcamseks. De officiële schatting is dat wereldwijd op elk moment van de dag meer dan 750.000 mannen op het internet op zoek zijn naar seks met kinderen in ruim 40.000 openbare chat rooms.

Het ‘Sweetie’ onderzoek eind 2013 toonde de omvang en aard van webcam kindersekstoerisme wereldwijd én dat een proactieve aanpak ervan werkt. Dit onderzoek heeft veel positieve effecten gehad. Er volgden onder andere wereldwijde verontwaardiging waardoor het onderwerp bij de Verenigde Naties hoog op de agenda staat en in de Filippijnen werden kinderen gered uit internetdens. Maar dat is niet genoeg om het fenomeen snel de kop in te drukken, vindt Terre des Hommes. Nog steeds wanen miljoenen potentiële daders zich onbespied. Het is nog altijd te eenvoudig om kinderen op het internet voor seks te benaderen.

Met het project Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit’ pakt Terre des Hommes daarom door om voor eens en altijd af te rekenen met webcamseks met kinderen. Terre des Hommes ontwikkelt samen met nationale en internationale specialisten een nieuw, wereldwijd toepasbaar softwaresysteem ter bestrijding van webcamseks met kinderen. Hiermee worden miljoenen potentiele daders herkend en afgeschrikt. Het systeem wordt afgestemd op nationale en internationale kaders voor opsporing en vervolging. Ook wordt er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van deze preventieve aanpak.

Categorie:
Provincie: