dinsdag, 8. maart 2016 - 21:38 Update: 08-03-2016 21:43

Frietpan in brand bij café 't Huukske in Liempde

Liempde

Dinsdagmiddag vatte een frietpan in de keuken van café ’t Huukske aan de Barrierweg in Liempde vlam.

Personeel had na een eerste bluspoging met een brandblusser de brandende pan afgedekt met doeken. Bij aankomst van de brandweer was het vuur gedoofd maar kwam er nog wel de nodige rook uit het pand naar buiten. De politie sloot korte tijd de Parkweg, de weg langs het café, af en hield nieuwsgierigen op afstand.  

Twee brandweerlieden zette de uitgebrande frietpan buiten waarna deze opnieuw ontbrandde. Opnieuw werd de brandende frietpan geblust met een klein blusmiddel. Omdat het frituurvet niet wilde afkoelen besloot men het brandje te doven met zand. Hierop werd de frietpan verplaats nabij de kiosk in het Concordiapark tegenover het café. 

De brandweer ventileerde de keuken en controleerde het volledige pand. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de eerste bluspoging was de inboedel van de gehele keuken bedekt onder een laagje bluspoeder. Stichting Salvage werd ingeschakeld om namens de brandverzekeraar voor de gedupeerde de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):