zondag, 13. maart 2016 - 9:02 Update: 14-03-2016 17:01

Waarschuwingsschot na wilde achtervolging spookrijder Assen

Assen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige man uit Assen aangehouden voor agressief en onveilig rijgedrag.

De politie kreeg een melding van een spookrijder op de N33 rijdende vanuit Veendam richting Gieten. De politie probeerde de automobilist te stoppen, maar dit lukte niet door de hoge snelheden. Ook op de A28 richting Assen reed de man tegen het verkeer in en lukte het niet hem te stoppen.

Waarschuwingsschot

Bij Assen verloor de politie de spookrijder uit het zicht. Even later kwamen de agenten de automobilist weer op het spoor. Ze zetten de achtervolging in en reden hem ten slotte klem op de Molenstraat in Assen. Omdat de verdachte de auto niet wilde verlaten, losten de agenten een waarschuwingsschot.

De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de achtervolging raakten meerdere politieauto’s en een -fiets beschadigd.

De agenten vermoedden dat de verdachte onder invloed van alcohol en drugs was, maar konden dit niet vaststellen omdat hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. De spookrijder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij zit nog vast en zal later gehoord worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: