vrijdag, 18. maart 2016 - 15:12 Update: 18-03-2016 15:19

Milieudienst DCMR doet niet mee aan Earth Hour

Milieudienst DCMR doet niet mee aan Earth Hour
Foto: fbf
Rotterdam

De regionale milieudienst DCMR doet zaterdag niet mee aan Earth Hour, de jaarlijkse actie waarbij bedrijven en instellingen een uur lang de lichten van hun gebouwen doven om energiebesparing te promoten.

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt.

Een belangrijke reden voor de milieudienst om niet mee te doen is dat ze er volgens eigen zeggen er al alles aan doen om energie te besparen. Maar een andere reden is dat de toegang tot de meterkast waarmee dat licht wordt geregeld alleen is voor gekwalificeerd personeel van de DCMR. Omdat Earth Hour op een zaterdag plaatsvindt, moet een medewerker uit een aangrenzende gemeente naar de DCMR rijden en terug. Daarnaast gebruiken we LED-lampen voor onze buitenverlichting. Dat is al energiezuinige verlichting. Al met al zouden we het milieu meer kwaad dan goed doen, wanneer we onze buitenverlichting doven om mee te doen aan Earth Hour. Om die reden wordt de buitenverlichting aan het DCMR-gebouw zaterdagavond 19 maart niet uitgeschakeld.

Categorie:
Provincie: