woensdag, 23. maart 2016 - 12:54 Update: 23-03-2016 12:59

Twee extra opvanglocaties voor vluchtelingen in Maastricht

Twee extra opvanglocaties voor vluchtelingen in Maastricht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Maastricht

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft besloten twee extra locaties voor de opvang van vluchtelingen ter beschikking te stellen. Het gaat om het voormalig UM Guesthouse aan de Taliënruwe in Malberg (voor maximaal 190 mensen) en het voormalige Macintosh kantoorgebouw in Villapark/Sint Pieter (voor maximaal 330 mensen).

Het besluit vloeit voort uit de opdracht die het college in september 2015 kreeg van de gemeenteraad om te onderzoeken of er in Maastricht gebouwen geschikt gemaakt kunnen worden voor de opvang van vluchtelingen.

Aanvulling

Nederland heeft op dit moment te maken met een verhoogde instroom van vluchtelingen. Tijdens de Raadsvergadering van 15 september 2015 heeft de gemeenteraad van Maastricht met ruime meerderheid een motie aangenomen die het college opdraagt “om te onderzoeken of er binnen de gemeente vastgoed beschikbaar is, dat redelijkerwijs geschikt gemaakt kan worden voor de opvang van vluchtelingen en in contact te treden met het COA.”. Dit in aanvulling op de 600 vluchtelingen die in het huidige asielzoekerscentrum in Maastricht worden opgevangen.

In de afgelopen maanden heeft het college in samenwerking met COA uitvoering gegeven aan deze opdracht. Uit de inventarisatie bleek dat er in Maastricht twee locaties redelijkerwijs geschikt gemaakt kunnen worden voor de opvang van vluchtelingen. De aanwezigheid van het asielzoekerscentrum in de stad biedt de mogelijkheid tot het inrichten van twee dependances. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):