donderdag, 24. maart 2016 - 15:00 Update: 24-03-2016 17:43

2 miljoenste patiënt in VUmc

VUmc: 2.000.000ste unieke patiënt
Amsterdam

Dit jaar viert VUmc zijn vijftigste verjaardag. In dit jubileumjaar behaalt VUmc een bijzondere mijlpaal: de twee miljoenste patiënt is woensdagavond ingeschreven.

Baby Gabriël werd woensdag aan het begin van de avond geboren op onze verloskamers. Moeder en kind werden door prof. Christianne de Groot, hoofd afdeling verloskunde & gynaecologie, verrast met een bos bloemen en een taart. Vicevoorzitter raad van bestuur prof. Chris Polman: “In de week dat we in Nederland de 17 miljoenste inwoner verwelkomen, schrijft VUmc zijn 2 miljoenste patiënt in. Een prachtig moment in ons feestjaar!”

Patiëntenregistratie

Elke persoon die binnenkomt via de spoedeisende hulp of wordt geboren in ons ziekenhuis is een nieuwe, unieke patiënt met een eigen patiëntennummer. Ook mensen die worden overgeplaatst vanuit een andere zorginstelling of die hier komen voor een onderzoek, zijn nieuwe patiënten voor VUmc.

In 1964 werden de eerste poliklinische patiënten ingeschreven in het toenmalig VU ziekenhuis. Vanaf 1966, het officiële oprichtingsjaar, konden patiënten ook (klinisch) worden opgenomen. In 1997 verwelkomende VUmc de miljoenste patiënt.

Elke dag beter

Beter worden en beter maken is al vijftig jaar de ambitie van VUmc. Elke dag opnieuw, met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Na vijftig jaar is deze ambitie er nog steeds. Ons jubileum heeft daarom als motto meegekregen: ‘Elke dag beter’. Ook in de komende vijftig jaar willen wij de gezondheidszorg dagelijks blijven verbeteren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):