donderdag, 24. maart 2016 - 17:16 Update: 24-03-2016 21:29

'OLA scoort met 1 aprilgrap schrappen Raket'

OLA stopt met verkoop raketijsjes
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Met ingang van mei zou ijsjesproducent OLA stoppen met de verkoop en de productie van het bekende waterijsje De Raket.

Unilever maakte de keuze om met de verkoop van De Raket te stoppen, zo meldde het Financieele Dagblad donderdag. De reden dat de verkoop van De Raket zou worden stopgezet,  was het feit dat het ijsje alleen populair in Nederland zou zijn . Het Hollandse succesijsje zou niet op kunnen tegen ijsjes van Unilever uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Portugal. Daarnaast zou  Unilever uit budgettaire overwegingen het mes in een aantal ijsjes zetten. Van de 450 soorten ijsjes zouden er 90 overblijven. 'Het Raketje' zou ook vallen onder de ijsjes die zouden worden geschrapt.

Er bestonden al sterke vermoedens dat het hier om een 1 aprilgrap ging en dat is inmiddels door Unilever aan NRC bevestigd.. Veel media brachten het nieuws over de zogenaamde stopzetting van het meest populaire ijsje van Nederland. Dat was gratis reclame voor OLA en gunstig voor de pr-bureaus.

 'De Raket'  is al 50 jaar het populairste ijsje van OLA. Het is al sinds 1962 in Nederland te koop en het ijsje dat het meest wordt gegeten. Hiervan worden er ongeveer 35 miljoen gegeten. Raket is al sinds 1962 het meest gegeten ijsje van OLA. Pas in 2002 bij het 40-jarig bestaan van de Raket werd reclame gemaakt voor dit ijsje.

Categorie: