zondag, 27. maart 2016 - 12:32 Update: 27-03-2016 18:12

Automobilist overleeft crash op snelweg maar wordt doodgereden bij uitstappen

Man (30) overleeft crash stapt uit en wordt alsnog doodgereden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schaijk

Zaterdagavond is een 30-jarige automobilist uit Lent bij een bizar verkeersongeval op de A50 bij Schaijk om het leven gekomen. Dit meldt de politie zondag.

De 30-jarige automobilist reed rond 23.30 uur op de A50 ter hoogte van Schaijk met als rijrichting Nijmegen naar Den Bosch. Door nog onbekende oorzaak raakte de 30-jarige bestuurder de vangrail en kwam hierdoor midden op de snelweg, schuin/dwars tot stilstand. 

Alsnog aangereden

Kort erna zag een 38-jarige automobilist uit Someren - rijrichting Eindhoven - op het allerlaatste moment het pechvoertuig op de weg staan. Om een botsing met het pechvoertuig te voorkomen week hij uit naar links. De automobilist die zojuist zijn pechvoertuig had verlaten werd vervolgens geraakt.

Gevaarzetting

Een derde voertuig, bestuurd door een 48-jarige automobilist uit Schijndel, raakte beschadigd omdat deze vermoedelijk ook het pechvoertuig op de weg heeft geraakt. Omstanders hebben gezamenlijk het pechvoertuig ter hoogte van de middelste rijbaan naar de vluchtstrook geduwd om de gevaarzetting te verminderen. 

Het 30-jarige slachtoffer werd nog gereanimeerd maar dit mocht helaas niet meer helpen en hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De weg werd uit voorzorg en in het belang van het politieonderzoek voor langere tijd afgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: