zaterdag, 2. april 2016 - 23:31 Update: 02-04-2016 23:47

Uitslaande brand treft tussenwoning aan de Selissenwal in Boxtel

Uitslaande brand treft tussenwoning aan de Selissenwal in Boxtel
Foto: Archief persburo Sander van Gils
Boxtel

Met groot materieel werd zaterdagmiddag rond 15.00 uur uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan de Selissenwal in Boxtel.

De brand ontstond in een slaapkamer op de bovenverdieping en sloeg al snel door naar de zolder. De bewoners wisten tijdig het pand te verlaten evenals enkele huisdieren. Naast twee blusvoertuigen werd ook een hoogwerker en een tankwagen met extra bluswater ingezet. Ook een dierenambulance kwam ter plaatse. De straat werd door de politie afgesloten waardoor nieuwsgierigen op afstand werden
gehouden.

Na twee uur blussen kon het sein brand meester worden gegeven. Burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel liet zich informeren door de brandweer. Ook sprak hij met de getroffen bewoners. Door de brand is de tussenwoning grotendeels verloren gegaan. Beide huizen aan weerszijde van het uitgebrande pand zijn eveneens onbewoonbaar wegens rook- en waterschade. Voor deze bewoners is zaterdagmiddag vervangende woonruimte geregeld. De brandweer is nog geruimde tijd bezig geweest met het nablussen van de brand. Men heeft onder andere dakpannen van het dak gehaald om zo goed bij het vuur te kunnen. Over de oorzaak van de brand kunnen de hulpdiensten op dit moment nog niets zeggen.
 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: