zondag, 3. april 2016 - 15:09 Update: 03-04-2016 21:43

Tieners met spoed naar ziekenhuis na alcoholvergiftiging

Vier onwel geworden kinderen op verjaardagsfeestje met spoed naar ziekenhuis
Foto: Archief EHF
Bergen op Zoom

Zaterdagavond zijn in Bergen op Zoom vier kinderen onwel geworden op een feestje in een woning aan het Benedenbaantje. Het viertal is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Onwelwording

De hulpverleningsdiensten kregen rond 22.40 uur een melding dat tijdens het feestje in de flat enkele mensen onwel waren geworden. Omdat onbekend was waardoor dat kwam en geen contact meer gekregen kon worden met de woning, werd met allerlei mogelijkheden rekening gehouden. Zo gingen politie, ambulancedienst en brandweer snel ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter gewaarschuwd.

Perslucht

Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ze aangesproken door een vrouw, die vertelde dat er een feestje gaande was en dat diverse kinderen dronken zouden zijn. Om gevaarlijke stoffen uit te sluiten, is eerst de brandweer met perslucht de woning ingegaan. Het bleek inderdaad om een feestje te gaan, waarbij diverse kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar hadden gedronken en mogelijk geblowd zouden hebben. De brandweer droeg alvast twee kinderen naar buiten.

Ziekenhuis

Hierop zijn agenten ook poolshoogte gaan nemen. Uiteindelijk zijn vier kinderen met een alcoholintoxicatie met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat om twee 14-jarige meisjes uit Bergen op Zoom, een meisje (13) uit Steenbergen en een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom. Besloten is de traumahelikopter niet meer door te laten komen.

Halt

De agenten hebben de ouders van de overige kinderen gebeld om hun kinderen op te halen. Naast kinderen uit Bergen op Zoom, kwamen er een jongen uit Ossendrecht en een meisje uit Steenbergen. De politie onderzoekt de mogelijkheden voor een HALT-verwijzing of zorgmelding voor alle kinderen. De meeste ouders hadden hier begrip voor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: