zaterdag, 16. april 2016 - 8:53 Update: 16-04-2016 9:15

Brandweer druk met drugsafvaldumpingen in Alphen

Brandweer druk met drugsafvaldumpingen in Alphen
Foto: Hendriks Multi Media
Alphen

In het Brabantse Alphen is de brandweer vrijdag twee keer druk geweest met het opruimen van drugsafval. Dit meldt de politie vrijdag.

Vrijdagochtend werden aan de Goorstraat door een opsporingsambtenaar de restanten van een drugslab ontdekt. De materialen, inclusief drugsafval waren daar gedumpt. 

Politie, brandweer en gemeente zijn direct gealarmeerd toen de man rond 09.00 uur de restanten in het buitengebied ontdekte. De vaten bleken te lekken en er kwam zelfs nog rook vanaf. 

Sporen ​veilig gesteld

Daarnaast zijn er ook drukketels, regelkasten en cilinders gevonden. De weg is direct afgezet in afwachting van specialisten van de politie die alles vervolgens hebben opgeruimd. Daarbij worden ook sporen veilig gesteld. De materialen zijn vermoedelijk afkomstig uit een drugslab waar synthetische drugs vervaardigd werden. 

Vrijdagavond was het weer raak maar nu op de Rielseweg in Alphen waar vaten met drugsafval werden gevonden. De brandweer kwam direct ter plaatse en heeft metingen verricht om eventueel lekkende vaten te kunnen detecteren. De politie stelt voor beide drugsafvaldumpingen een nader onderzoek in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: