zaterdag, 16. april 2016 - 21:40 Update: 17-04-2016 15:36

Identiteit burgemeester misbruikt in oproep tegen komst azc Uithuizen

Oproep tegen komst azc Uithuizen via nepaccount met naam burgemeester
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eemsmond

De burgemeester van Eemsmond, Marijke van Beek, heeft zaterdag bij de politie aangifte gedaan van het misbruik maken van haar naam.

Uit haar naam had iemand op een de lokale nieuwssite Meister Journaal een oproep gedaan om tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Uithuizen te komen. De oproep was onder een vals account aangemaakt. 

'Zojuist werd mij meegedeeld dat via Meister Journaal een bericht wordt verspreid waarin ondergetekende oproept om in verzet te komen tegen een AZC in Uithuizen. Uiteraard komt dit bericht niet van mij, integendeel! Verachtelijk en verwerpelijk dat iemand mijn naam/functie gebruikt om zijn/haar idee hierover te verspreiden. Ik zal contact opnemen met de politie en uiteraard aangifte te doen', meldde Van Beek zaterdag op Facebook.

AZC

De gemeente Eemsmond is benaderd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de bouw van een asielzoekerscentrum in Uithuizen; een centrum met maximaal 500 bewoners voor een periode van 5 jaar. 

Het college van B&W heeft het voornemen uitgesproken in te gaan op het verzoek van het COA, maar hierover nog geen besluit te nemen. Pas na gesprekken met inwoners, een draagvlakonderzoek en het horen van de raad zal het college een beslissing nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: