zaterdag, 23. april 2016 - 16:17 Update: 24-04-2016 9:45

Eind april nog nooit zo koud in afgelopen 25 jaar

Dit weekend kans op hagel, natte sneeuw en onweer
Foto: Archief EHF
De Bilt

Dit weekend wordt, voor wat betreft het weer, allesbehalve zacht zoals je in het voorjaar zo eind april zou mogen verwachten.

Integendeel, het wordt volgens het KNMI koud met enkele buien waarbij de kans op natte sneeuw of korrelhagel niet valt uit te sluiten. 'Het is wisselend bewolkt en er trekken enkele buien over het land', aldus het KNMI. 

Kouderecord

Bij de buien die zaterdag vielen was er ook kans op korrelhagel. De middagtemperatuur kwam in de Bilt niet boven de 9,3 graden. Dit is een nieuwe kouderecord want het was de afgelopen 25 jaar eind april nog nooit zo koud geweest. De noordelijke wind was matig maar aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Hagel of natte sneeuw

Zaterdagavond en komende nacht komen er nog steeds buien voor, mogelijk met hagel of natte sneeuw. De minimumtemperaturen liggen tussen de 0 graden in het oosten en 4 graden vlak aan zee. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Zondag ook koud en kans op onweer

Zondag houdt de buiigheid aan. Nog steeds is korrelhagel mogelijk en in de vroege ochtend ook natte sneeuw. In de middag is er met name in het (zuid)oosten kans op onweer. 

Met een middagtemperatuur van hooguit een graad of 8 is het ronduit koud voor de tijd van het jaar. De noordwestenwind blijft matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. 

Categorie:
Provincie: